30 Ocak 2010 Cumartesi

Ölmeden Dinlenmesi Gereken Albümler- Oasis/ Working Class Hero




"Today is the day" diye başlayan bir albümden bahsediyoruz zaten ne kadar kötü olabilir. Muhteşem bir acoustic Wonderwall ile Noel Gallagher kardeşiyle papaz olduktan sonra karşımızda. Onun sesinden bir Oasis albümü. Kesinlikle dinlenmesi gereken..Yeni başlayanlar için Oasis etiketine uygun düşer bu albüm genelde hitlerden oluştuğu için. Noel'in tozlu raflardan çıkardığı kayıtlarından toplandığı için belki tam anlamıyla bir Oasis albümü demek yanlış olur ama onlar ayrılsa biz ayıramadık ulan!.


Herkesin hayatı bir anında Oasis'le kesişmiştir. 90 ların en iyi rock grubu olmalarının yanı sıra "Wonderwall" gibi belkide son 15 senede yapılmış en iyi şarkının sahibi bir gruptan bahsediyoruz. Ne zaman yeni bir aşk yaşasak aklımıza ilk gelen sözler şu olur "You're gonna be the one who saves me and after all you're my wonderwall". Ayrıca Brit-pop deyince akla gelen ilk isimdir belki Oasis, Working Class Hero'da Noel Gallagher'in insanı alıp götüren sesini daha net kavrayabileceğimiz "lan bu akustik olunca daha da fena olmuş"dediğimiz şarkılar var işte bazıları : "Wonderwall", "Cast No Shadow", "Sad Song", Paul Weller destekli "Talk Tonight", "Live Forever" live versiyonuyla "Round Are Way"...


Ve konu "tam  olarak anlatamamakta" duyguları tek bir şarkı vardır benim bellekte bu albümde yer almasada : 
Oasis-Don't Go Away. : 


"So Don't go away, say what you want to say
  But say that you'll stay, forever and the day 
 In the time of my life, cuz i need more time just to make right"


Damn my situation and the games i've to play
With all things caught in my mind
Damn my education i can't find the words to say
With all the things caught in my mind"








Noel Gallagher'dan inciler : "Ibıza'daki evde oturmaya daha fazla dayanamıyordum çünkü yan komşum James Blunt ızdırap gibi müzik yapıyordu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder