16 Ocak 2010 Cumartesi

Avatar




Evet gelelim 21.yuzyılın şu an kadar sinema sektoründe bence Bidon D'or'u kazanması gereken filmine. Öncelikle bu filme 500 Milyon $ bayan yapımcıyı tebrik etmekle birlikte tam bir embesil olduğunu söylemek istiyorum. Mutlaka bu fikre "hadi lan ordan 10 numara ticaret hamlesi, 500 koydu 3 zilyon aldı" diyenleriniz olacaktır. Ki haklısınızda. Fakat, konu "kült" bir film yaratmaksa LOTR gibi ya da kaliteli, dayanaklı bir "best-seller" muhabbetine girmekse "Titanic" gibi Avatar benim gözümde bunların ikisi de olamayacak.

İkinic kaydırma James Cameron'a. Sen tut Titanic'i yap, sonra kalkıp Yeşilçam da ki ortalama bir senaristin yazabileceği bir hikayeyi 10 sene de yaz üstüne bide bunu yönetirken zerre kadar atraksiyon göstermeyip, teknolojinin nimetlerinden faydalan.

3.sü de Mustafa Reha Okur ve bana gidiyor. Kalkıp gece 12 de bu filme gidip 3.30 da cıkıp uyku duzenimizin içine sıçtığımız için kendi kafalarımızı...

Evet gelelim filme ve 3D olmasa hiç bir numarası olmayan bu 3.sınıf Amerikan senaryolu filmin bize verdiklerine :

  • Spoiler İçerir : Kahramanımız, sakat Jake undercover mission la bu Na'vi lerin içine girer, şamanla, sopalı kralın kızını tavlar,kız 17 yaşında ki aşık ingiliz kız triplerine girer, Pandora'yı kurtarırlar, Jakesully sonunda Na'vi olur. Yuh Artık!
  • Çok güzel yeni bir gezegen yaratmışız,onunda içine ediyoruz. Yaşasın insan ırkı.
  • Artık facebook'ta zartta zurtta yeni uygulamalar çıkar "Na'vi Yourself", "Create your own Avatar", "Na'vi for begginers" gibi.
  • A new dimension in sexual affairs with other species.!!! (At kuyruğuyla sex başkadır.)
  • Ayakta Ölmek konseptine yeni bakış açıları, Yeni Cüneyt Arkınlar, Sabri Sarıoğlu vari ciğerler yarattı ayrıca bknz :


bu abimizle ilgili kısa bilgi: 20 saniyede bilincin kaybolduğu 2 dakikada nalların dikildiği Pandora atmosferinde ne hikmetse toplamda yaklaşık 160 kurşunu kafasında özel maske olmadan sıkan, Juggernaut tarzı teknoloji harikası robot askeri cabrio kullanıp bu havadan bilincini kabetmeyen yeni çift ciğer.

  • Ve tabii ki 3 yaşından beri hastasıydık, daha bir fena hastası olduk bu filmde. Michelle Rodriguez forever.



Sonuç olarak, Avatar zerre kaliteli senaryoya sahip olmayan, berbat oyunculukların olduğu, muhteşem bir görsel şölen sunan açıkçası 21 yy.ın en iyi pazarlama stratejisi olarak hafızalarda yerini alıcak. Yanarım LOTR yada SW'nin gişesinden fazla yapacak.

1 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın uzun uzun yorum yapmak istedim ama tek bir cümleyle yetinicem sanırım :

    çok haklısın!

    zaten bunu konuşmuştuk uzun uzun :)

    YanıtlaSil