27 Ocak 2010 Çarşamba

Giovani Dos Santos Ramirez ve Büyük bir Transfere Sevinememek...




Rijkaard'ın Barçasını izleyenler hatırlayacaklardır 18 yaşındayken Murcia maçında yaptığı hat-trickle Dos Santos'u. Ronnie'nin veliahdı etiketiyle piyasaya sürülen bu 20 yaşındaki yeteneklerini asla tartışamayacağım, tartışmayacağım oyuncu artık parçalıyı giyecek.Sezon sonuna kadar kiralık olarak satış opsiyonuyla. Ses getiren,renkli bir transfer olduğu kesin; bu kadronun Turkiye Futbolunun gördüğü en fantastik kadro olduğuda uzak ara bir gerçek.Fakat korkuyorum korkularımın da 2 nedeni var :

1.si 70 lerin Cosmos'u olmaktan. Pele'li,Backenbauerll, Neeskens'li Cosmos evet belki Amerika'ya futbol aşkı taşıdı, o zamanki "MLS" i domine etti fakat sonunda dağıldı. Çok fazla sofistike oyuncuya sahip olmak futbol izleyicileri için çok güzel ama futbolu izlemeye bırakıp gönülle baktığınızda "ya tutmaz ise" ihtimali zorluyor...

2. Herkesin bildiği gibi takımda ki yabancı oyuncu sayısı 9'a yükseldi bu transferle. Ve gidecekler isimler arasında belkide "Hagi"'den sonra Ali Sami Yen de hiç bu kadar sahiplenmeyen bir oyuncunun da adı var Harry Kewell. Bu yüzden sevinemiyorum bile genç Meksikalıya. Nonda'yı yollamakta bir çıkar yol değil açıkçası Avrupa kupası maçları için ama dediğim gibi eğer vefasızlık yapıcaksak, eğer utanıcaksak verdiğimiz kararlardan varsın gelmesin kupalar.

Gelelim gidecek oyuncu konusunda şahsi fikrime. Açıkçası ben Aykut Erçetin'inde, 5 yıl sonra Türk Milli Takımının kalesini koruması garanti olan Ufuk Ceylan'ında Arjantinli Leo Franco'dan aynı oranda hatta daha fazla iş yapacağına inanmaktayım. Verin eldivenlerini gitsin...

Hayırlı olur ve sezon sonunda kalır İnşallah.



ek bilgi : Yıllardır takımlarımızın olmaya çalıştığı Multinasyonal yapıya Galatasaray ulaştı kadrosundaki 2 Afrikalı 2 Okyanusyalı 4 Guney Amerikalı  1 Avrupalı ile (bunun yanında teknik kadroda bulunan 2 İspanyol 2 Hollandalı ve A2 takımının başındaki Jan Der Everts ile). Doğru hamlelerdir hem pazarlama adına, hem dünya klubü olma adına. Tebrikler yönetim. Umarım her kararınız böyle doğru olur.

2 yorum:

  1. londra dolaylarından bi transfer söylentisi daha var, yine hücum hattına.

    feridun düzağaç "o", co ve covanni aynı tarz oyuncular, ama yine de imrenilesi diye bi not düştü.

    bekleyip görelim...

    YanıtlaSil
  2. zaten 3 günümüz kaldı bir robinho söylentisidi gidiyor ama artık o kadar da değil diyorum.

    YanıtlaSil