5 Ocak 2010 Salı

Harry Harry Kewell...




Harold Harry Kewell 1978 Sydney gibi wikipediamsı bilgilerden uzak durarak bu adamı neden bu kadar sevdiğimizi anlatmaya çalışacağım. Leeds United'dayken o zamanların bir nevi "wonderkid"iydi Kewell, 2000 deki Elland Road daki maçta sinirlerine hakim olamayıp atılmasına rağmen gariptir küfretmedi Galatasaray taraftarı ona. 2005 te istanbul da karşılaştık yine Harry'le 23.dakikada sakatlanıp çıktığında Final'den yüzünde ağlamaklı bir ifadeyle futbol izleyicilerinin eminim hepsi bir lanet etmiştir televizyonun başında. O olmasa da Liverpool; Miracle of İstanbul'u gerçekleştirdi ve 2007 de gece yarısı galatasaray resmi sitesine girdiğimde arka arkaya 12 kere f5 tuşuna basarak inanmaya çalıştım gerçekten boynunda sarı kırmızı atkı olan cocugun o Avustralyalı olduğuna.Hagi'den beri ilk kez birinin formasını almak istedim o günden sonra.

Yıldız futbolcular bana göre 3 ayrılır. 1.si takımın her atağında gol atmasını her atağında asist yapmasını kısacası skora katkı da bulunmasını beklediklerinizdir tuttuğunuz takım ne kadar büyük olursa olsun bknz Madrid-Ronaldo, Messi-Barça gibi, 2.tip yıldız oyuncu ise sahada varlığını görmenizin yettiği adamlardır, genelde takımın göz bebeği olmazlar ama ordalardır ve haklarını sahadayken ödersiniz.. 2000 li efsane Galatasarayımız da ki Taffarel gibi. 3.tip yıldız futbolcu yıldız oldukları ancak gittikten sonra yerine bir adam monte etmek için bağımsızlığını yeni ilan etmiş bir bilmem kaçıncı dünya ülkesinin bedeli kadar para ödemek zorunda kaldıklarınızdır.Bu 3 tarz futbolcular maç içinde göze batmaz, ilk yanlış haraketleri uğultuyla karşılanır tabı burada bahsetmek istediğim "Hagi vurdu 10 tane çıt yok Hasan bir tane vurdu Auugg" değil. Suat Kaya, Tugay Kerimoğlu falan gibi mevkiden kaybeden futbolcular.

Harry Kewell yukarıda ki yıldız oyuncu etiketlemelerinin hepsine birden sahip dünyada ki sayılı futbolculardan biridir bize göre ve bir sonraki hamleyi öngörme yeteneğine sahipdir bunun nedeni şu haraket değildir elbet sadece : 

Daha ilk maçında Kayserispor önünde Hasan Şaş'ın belkide son 5 senedir yaptığı en güzel ortayı soldan takip edişi Harry'nin cebinde neler taşıdığının en güzel göstergesiydi. Harry Kewell'ı seviyoruz çünkü o stoper oynayabilecek kadar egoları saçmalamamış bir futbolcu, seviyoruz çünkü takımı için "60. dakkayı çıkartmaz" diyenlere inat mücadele eden bir futbolcu.

İmzala şu kontratı çocukları Robert Kolej'e ben yollayacağım be Kewell..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder