3 Şubat 2010 Çarşamba

Yok Artık Necati










Bu geceki maç yorumumuz taa Barcelona'lardan Can Seven Barcelona'dan bildiriyor...

çok önemli olduğunu düşündüğüm bir şey var; o da şudur ki: Galatasaray kupadan elenebilir, ligde başarıya ulaşamayabilir bir de üstüne üslük Europaleague'de havlu atabilir. Önemli olan nokta şudur; bunların hiçbiri Rijkaard'ın gönderilmesine sebep olmamasının gerkekli olması! Takım bu sene hiç bir şey kazanmasa da Rijkaard takımın başında kalmalı.

Gelelim maça; bugün Galatasaray iyi futbol oynamadı(en azından izleyebildiğim şkşncş yarıda), doğrudur sakatlar var, hem de çok önemli oyunuclarınız sakat. Keita kadroda yok. Bunlar geçerli mazaretler olur mu olmaz mı bilemem ama bildiğim şu ki Galatasaray çok önündeki, belki de sezonun en önemli maçlarına da böyle çıkmak durumunda ve bir çözüm bulunması şart. Yine de küçük de olsa bir ışık yok değil.

Transferlere gelince...Neill'le başlayacak olursam; söylemek istediğim bir şey var. Bence bu sezonun en iyi transferi Lucas Neill. Sadece top kesmesi ya da defanı organize etmesinden bahsetmiyorum. Bence bir defans oyuncusunun en önemli özelliklerinden biri, topu çıkarırkenki bilinç ve farkındalıktır. İsabetli paslar atabilen, görerek pas atan bir futbolcu. Premier League'den geldiği her halinden belli anlayacağınız.(Bu özellikler Barçanın Man. Utd.'da birkaç yıl geçirmiş Pique'de de var.)

Dos Santos. Meksika'nın "wonderboy"u. Bugün çok iyi top oynamadı ama 57. dakikada altıpasın içine öyle bir top attı ki, zekasını kullanan futbolcunun farkını gösterircesine! Topla oynaması, verdiği paslar güzel günleri uzakta olmadığını gösteriyor gibi geldi bana..

Jo, ilk yarıda sakatlandığı için izleyemedim, bir şey yazamayacağım, kusuruma bakmazsınız umarım.

Son söyleyeceğim şey TRT'yle ilgili, haber kanalı kurup başına AKP'ye yakın isimleri getirirken para sıkıntısı çekmeyen TRT maç yayınını çok kötü bir spiker ve yorumcu olarak da, yıllar önce bakkal açmış olduğunu düşündüğüm "bloklar arası" yorumcu Ömer Üründül'le gerçekleştirmesini anlayabilmiş değilim..

can
barcelona

1 yorum:

  1. Can'la olan futbol sohbetlerimizde devamlı belirttiğim gibi Galatasaray sezonu 0 kupayla tamamlasa dahi Rijkaard ve Neeskens görevlerinin başında kalmalıdır. İyi futbol 3 günde olmaz 2000 deki kadroda 3 günde olmadı.

    Futbolun gerçekten sadece futbol olmadığı ülkemizde bileğe basmalar,kasti tekme atmalar, profesyonel yapıdan uzak futbolcularla bir vizyon sahibi olan takımımız ancak ve ancak böyle başarıya ulaşabilir. Ancak bu mağlubiyetin bize anlatması gereken bir çok şey var bunların başında da Galatasaray'ın 2 sene önceki Türk oyuncuların kalitesinden yoksun olması. Servet,Mustafa Sarp, Arda Turan ve Caner Erkin'den başka gözümüze çarpan katkı yapan Türk yok takımda. Düşüşte olan Ayhan, geldiği günden beri başarısız grafiğini sadece çok koştuğu için aldığı iyi yorumların arkasına saklayan Barış Özbek gibi futbolcularla bu iş yürümez. Gençleştirme operasyonu ki ben buna inanmıyorum yerine yenileme operasyonu yapılmalıdır ve yedek derinliği artmalıdır.

    Yetenekli, oyunun 2 yönününüde oynayabilen orta saha oyuncusu kesinlikle şart bu takıma eğer pas futbolu oynamak istiyorsak. Son 2 maçtır orta sahada tek başına direnen Mustafa Sarp'a rağmen felaket haldeyiz. Rakipler orta sahayi 2 saniyede geçerek kalemize gelmeye başladılar. Ve son olarak Baros'un önemi farkındamısınız bilmiyorum ama Fenerbahçe maçının 1.dakikasından beri iyi futbol oynamıyoruz!

    YanıtlaSil