6 Kasım 2010 Cumartesi

Çizgi Roman Okuyan Erkek Manifestosu



Memleketimizde ki yaftalama işlemlerinden genellikle hoşnut olsam hatta bunlarla yavşakça nıhahahahs diye gülsem de pek fazla insan yaftalamam. Bizimkisi ortam dalkavukluğu. Lakin son zamanlarda başıma gelen, iliklerime kadar hissettiğim bir mevzudan sonra açıkçası yaftalama işleminin ne kadar salakça olduğunu ayıktım. 



Evet, durum şudur ki eğer düzenli olarak çizgi roman okuyorsanız, memleketimizin Demet Akalın hayranı genç kızları tarafından -olduğu kadar gavur illerinin Rihanna dinleyen kızları tarafından da-  "aaa ne tatlı ( daha çocuk lan bu)" - oow so cute (still a kid huh!) tadında cümlelere maruz kalıyorsunuz. Şimdi okuyanın aklında şöyle bir soru olabilir "ulan sen niye söylüyosun ki çizgi roman okuduğunu?". Bu bizim hobimiz abiler. seviyoruz biz. Yani bir başka alpha-plus man nasıl sakal ve gömlekle ülkesinin gece klublerini bir bir geziyorsa ve bundan haz duyuyorsa biz de evde oturup aslında yüzlerce insanın reddettiği sanatsal bir faaliyet gösteriyoruz. Okumayan adam bir "Knightfall" serisinin küçük bir çocuğun hayatını nasıl değiştirdiğini bilemez mesela ondan alınan hazzı da anlamaz. Söyliyeceğim şudur ki takım tutmak gibidir çizgi roman okumak. Herkes Batman okumaz, Spider-Man okur ya da bunun hardcore'unda adam DC, Marvel falan da okumaz gider Vertigo dan bişeyler okur. Ki adulttur. Ha bir de şey vardır, kız arkadaşınız da kalkıp inatla "aşkım bunların sana ne gibi bir faydası var" sorusuyla beyninizi yer. İşte o an da aynaya bakarsınız ve wtf! olur. Galatasaray'ın da benim yaşantıma gözle görülür bir faydası yok,takım kazanınca sokakta insanlar bana "abi büyüksün ver elini öpeyim" demiyor. Bazı şeyler sorulmaz, sorgulanmaz. Ondan insanların religion bölümünde Galatasaray yazar facebooklarında.

Sonuç olarak action figurelara yüzlerce para da versek, bir hardcover çizgi romana uçuk fiyatlar da versek biz çocuk falan değiliz. Kendimize göre hobilerimizi yaşatıyoruz. Oh ulan söyledim rahatladım.

o zaman Lynyrd Skynyrd'dan gelsin "cause i'm a as free as a bird now, and this bird you can not change"


1 yorum: